skip to Main Content

Breakout winnaar Spectra 2022

Vrijdag 27 mei vond de finale van bandcompetitie Spectra plaats op Klomppop te Ovezande. Tijdens deze avond streden de bands Band Be Four You, Breakout, The Morning Indefinite en MEN om de Spectra seizoenswinst, studiotijd bij South West Studios in Middelburg en speeltijd op klomppop Festival in 2023. Breakout ging er met de winst vandoor.

De uitslag
Volgens de jury, bestaande uit Kevin van Gorkom, Tristan Quaak en Auke van Laar had de vierkoppige Middelburgse punkrock formatie Breakout het beste optreden. Zij mogen zich een jaar lang Spectra-winnaar noemen en gaan er vandoor met de studioprijs. Met deze winst hebben zij een plek in de Zeeuwse Belofte bemachtigd. Deze bandwedstrijd, waarin ook winnaars van regionale bandcompetities PodiumZ, Regioruis en Steenworp spelen, vindt plaats tijdens Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei 2023 in Vlissingen.

Over Spectra
Deze muzikale talentenjacht biedt jonge bandjes een heus podium. De Jongerenraad Borsele organiseert hiervoor vijf gratis voorrondes per jaar in samenwerking met de Klomp Ovezande. Een vakkundige jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor de finale op Klomppop. Iedere avond wordt afgesloten met een special act. Doorgebroken bands trakteren publiek zo op fijne muziek. Deze combinatie maakt Spectra al jaren tot een succesvol event voor muzikanten en muziekliefhebbers.

Foto: Joris van Moort