skip to Main Content

Breakout gaat door naar Popsport NL

Op zaterdag 18 juni presenteerden de drie bands uit Popaanzee POPSPORT 2022 zich aan publiek tijdens een Showcase op Eindeloos Eiland Festival. Na afloop werd bekend gemaakt dat de Middelburgse punkrockformatie BREAKOUT doorstroomt naar het landelijke vervolgtraject, waarin uit iedere provincie een act deelneemt.

Popsport is één van de ontwikkeltrajecten van Popaanzee, de Zeeuwse popkoepel. Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers (14 – 21 jaar) die verder willen komen met hun eigen muziek. Het traject is verbonden aan Popsport NL. Deelnemers waren dit jaar Ginsonic (pop/soul), Typical (alternative), Breakout (punkrock). Zij kregen de afgelopen maanden professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stageperformance en publiciteit en namen een nummer op in een professionele studio.

De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en klaar is voor een volgende stap gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Breakout start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een coach uit de landelijke muziekindustrie worden zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions. Hierbij wordt de studio van rockband De Staat in De Basis in Nijmegen omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands met professionele begeleiding een clip gaan opnemen. Breakout won dit jaar ook de finale van bandcompetitie Spectra.

 

Foto: Margo Nije