skip to Main Content

Popaanzee POPSPORT Showcase op Eindeloos Eiland Festival

Inmiddels is het een traditie geworden: de showcase van Popaanzee POPSPORT op Eindeloos Eiland Festival. De deelnemende bands Breakout, Typical en Frederique spelen op zaterdag 18 juni  2022 op de nieuwe locatie van het festival bij “De Viethoeve” in Kortgene.

Het coachingstraject voor acts van 14 – 21 jaar met eigen muziek begon in maart 2022 met een Kickoff. Vervolgens hebben de drie deelnemende bands deelgenomen aan verschillende workshopdagen. Hier kregen zij coaching door professionals uit de muziekindustrie, zoals de van oorsprong Zeeuwse Isabel van Beek, ook bekend als singer songwriter YSA, producer en multi-instrumentalist Jannes van Kaam (oa Bongloard) en festivalprogrammeur en manager Roderick Udo.

Eén van de deelnemers stroomt door naar Popsport NL, waarbij ze samen met de doorstromers van de andere deelnemende provincies toe gaan werken naar een Live opname in de studio van De Staat in Nijmegen. Iedere act wordt daarbij gekoppeld aan een persoonlijke coach.

Voor veel bands en artiesten in Popaanzee POPSPORT een opstap naar een carrière in de popmuziek. De afgelopen jaren hebben we veel deelnemers van het Popsport terug gezien in ons Popaanzee ACADEMY traject, in de selectie van Popronde of bij een muziekopleiding. Zo deden eerder mee: PEER, Charades, YSA en Geert van Oorschot .