skip to Main Content

Week van het Nederlandse Poptalent

Artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers spelen een onmiskenbare rol in de samenleving. Zij bekritiseren, vertegenwoordigen, innoveren, zoeken en entertainen. Als gevolg van de coronacrisis heeft deze creatieve voorhoede echter lange tijd nauwelijks werk kunnen presenteren. Daarom zetten Muzikantendag, No Man’s Land en Popronde, samen met alle popkoepels en mediapartners, poptalent in de spotlight tijdens de Week van het Nederlands Poptalent van 22 t/m 28 november.

Designer Violence in de spotlight
Als Zeeuwse popkoepel vaardigen wij Designer Violence af voor de Week van het Nederlands Poptalent. Zij wonnen de Zeeuwse Belofte 2021 tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei. Tijdens De Week zullen wij en onze landelijke partners deze act extra in het zonnetje zetten. 
Wilde synthesizers, ruige beats en emotionele vocalen. Designer Violence is in 2018 ontstaan uit een gedeelde passie voor bands als Skinny Puppy, Einstürzende Neubauten en Depeche Mode. Geïnspireerd door de 80’s en 90’s underground hebben Nina een Tessa een rauwe eigen sound gevonden met een gezonde dosis eigenzinnigheid en activisme. Hun confronterende en uitdagende performance maakte Designer Violence keer op keer een gedenkwaardige act, en al snel was duidelijk dat het geen band is voor op een zonnig podium.


No Man’s Land – 22, 23 & 24 november
De negende editie van No Man’s Land staat voor de deur. Voor het tweede jaar op rij vindt de Utrechtse muziekconferentie volledig digitaal plaats. Op het nieuwe muziekplatform EnterNoMansLand.nl worden meer dan 40 crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases (live) uitgezonden via vijf kanalen. Drie dagen lang biedt het programma interactie met 130 artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A’s, een-op-eensessies en de chat. Bij zijn? Bestel hier je tickets!


Popronde Eindfeest – 27 november
Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar door het land tourt met een selectie van de grootste poptalenten van het moment. In 42 steden zie je de acts die er de komende jaren toe doen. Ook dit jaar wordt het festival afgesloten met een Eindfeest in de Melkweg Amsterdam op zaterdag 27 november. Van hiphop tot metal, van indie tot dance: ontdek tijdens de Popronde je nieuwe favoriete act!


Muzikantendag – 27 november
Dit jaar vindt Muzikantendag plaats op zaterdag 27 november in de Melkweg Amsterdam. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Met vertegenwoordigers uit de hele industrie zitten meer dan 80 professionals voor je klaar. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP.

💡 wil jij GRATIS naar de Muzikantendag? Geef via de mail je volledige naam door en wij zetten je op de gastenlijst 💡