skip to Main Content
Qube solo 2

Qube wint Zeeuwse Belofte 2019

Jasper van den Bovenkamp uit Middelburg, beter bekend als dichter en rapper Qube heeft de Zeeuwse Belofte 2019 gewonnen. De Zeeuwse Belofte is de grote finale van de Zeeuwse bandcompetities Spectra op Zuid-Beveland, PodiumZ op Walcheren, Regioruis op Schouwen-Duiveland en Steenworp namens Zeeuws-Vlaanderen. Al deze competities vaardigen één van hun deelnemers af om te strijden voor de titel de Zeeuwse Belofte. De jury loofde Qube voor zijn originaliteit, kalme en zelfverzekerde podiumuitstraling en zijn oldschool beats die muzikaal toch erg goed in elkaar steken.

De Zeeuwse Belofte werd dit jaar voor het zesde jaar uitgevochten op het Zeeland Podium van het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. De deelnemers dit jaar waren de female-fronted metal band Brontyde uit Vlissingen, de poëtische Middelburgse rapper Qube, de uit Zuid-Beveland afkomstige folkrockers Potential Wonder en bluesrockers Risky Roads uit Utrecht. Deze hebben in hun gelederen wel een Zeeuw, met de Zeeuws-Vlaamse drummer Joep Lensen.
De driekoppige jury, bestaande uit Marc Blom (Fuzztone Studio), Niek Joosse (medewerker/eindredacteur 3voor12Zeeland) en Redmar Hiemstra (Integratron) waren unaniem in hun oordeel.
De Zeeuwse Belofte wordt sinds 2013 gehouden op het Bevrijdingsfestival Zeeland en in opdracht van de Provincie Zeeland georganiseerd door de Cultuurwerf. De winnaar gaat naar huis met studiotijd en maakt kans om door te stromen naar de Grote Prijs van Nederland.