skip to Main Content
UBX_5131

Marith van Beek wint eerste prijs muziek bij Kunstbende Zeeland

Marith van Beek (17) uit Middelburg heeft de eerste prijs in de categorie Muziek gewonnen bij de voorronde van Kunstbende Zeeland in de Stadsschouwburg in Middelburg. Zij vertegenwoordigt Zeeland bij de landelijke finale in Amsterdam op 30 juni. 

Marith van Beek is deelnemer bij Popaanzee Popsport 2019, waar ze bandcoaching krijg en workshops volgt op bijvoorbeeld het beied van songwriting. Marith is al vanaf jongs af aan volop bezig met het maken van muziek. Haar piano bespeelt ze vanaf 6-jarige leeftijd en zingen deed ze vanaf het moment dat ze kon praten. Daniel Ceasar, Bruno Major en Jorja Smith zijn grote voorbeelden voor haar. Podiumervaring heeft ze vooral gehaald uit het spelen in sfeervolle cafeetjes en op mooie festivals. Ze probeert met haar rustgevende, singer-songwriter muziek en haar kwetsbare stem het publiek te raken en vooral te laten genieten.

De tweede plaats was voor de pop-rockband Nameless uit Vlissingen. Met hun sterke frontvrouw, strakke ritmesectie en knallende gitaren rocken zij het dak eraf. Maar Nameless heeft ook een zachtere kant met mooie gevoelige songs. Nameless is: Zowie Zwier (zang en gitaar), Davy van Broekhoven (bas), Djoszuwa Zwier (drums), Renzo van Eijbergen (gitaar) en Sjoerd Hendrickse (gitaar). Ook Nameless volgt het coachingsprogramma van Popaanzee Popsport.

Derde werd CABIN6, jong talent uit Zierikzee. Sommigen zeggen dat ze een oom hebben die in een huisje in het bos woont. Sommigen zeggen dat die man astronauten tekent op de muur. Zeker is dat tussen de bomen vaak luide en vreemde muziek wordt gehoord. De echo van de saxofoon grijpt je bij de strot.

Alle winnaars: GEFELICITEERD!