skip to Main Content

Metal Muzikanten Meeting in de PIT

Metalheads en andere liefhebbers van scheurende gitaren en knallende drums kunnen zaterdag 19 maart hun hartje ophalen in De PIT in Terneuzen. De hele dag staat dan in het teken van Metal. Met ’s middags de Metal Muzikanten Meeting en ’s avonds de Metal Battle. Deze dag wordt afgesloten met een optreden van de Zeeuwse Metalformatie Xeno.

PROGRAMMA

DEMOPANEL | 14:00 – 16:30 uur

Krijg feedback op jouw muziek door professionals uit de muziekindustrie.

Roelof Knops
“Are you looking for clean, energetic mixes that sound great everywhere? Talk to me!”

Roelof Knops is een in Nederland gevestigde producer, gespecialiseerd in heavy music.

Studeerde in 2014-2015 cum laude af aan de Audio Visual Academy en Sound Education Netherlands. Kreeg daarna coaching van enkele van de grootste engineers in de muziekindustrie, waaronder Jordan Valeriote (o.a. Counterparts, Neck Deep, Silverstein, Intervals). Hierna werkte hij wereldwijd met vele artiesten, waaronder de grote namen in de heavy music scene.
Roelof werkt nu fulltime als Producer / Mixing engeneer en is zelf als coach aangesloten bij het opleidingsprogramma van Jordan Valerio, dat aspirant-producers werreldwijd coacht.

 


Merel Bechtold
Het is haar persoonlijke missie om als onafhankelijke band de code te kunnen kraken.

Het begon voor Merel allemaal op haar 17e met haar eerste metal bandje Purest of Pain. Gitaar, muziek schrijven en management kwamen voor haar heel natuurlijk.
Vanaf haar 22e ging ze op tournee met Delain, Anneke van Giersbergen en MaYaN. Drie wereldtournees later besloot Merel dat ze meer wilde dan alleen gitaar spelen, dus zette ze een punt achter Delain en begon ze een nieuwe band ‘DEAR MOTHER’. Het album ‘Bulletproof‘ is geïsoleerd opgenomen en uitgebracht tijdens de covidcrisis, met vijf DIY video clips. Het album is succesvol gefundeerd via een €30k crowdfunding, zonder muziek te hebben uitgebracht. Het album is zelfstandig uitgebracht, met als resultaat 2 miljoen streams op Spotify.


Frank Harthoorn
Kent de muziekbusiness van beide kanten: als muzikant en programmeur

Als mede-oprichter, gitarist en songschrijver in de metalband Gorefest tourde Frank Harthoorn diverse keren de wereld rond. Regelmatig in het kielzog van grote voorbeelden als Death, Carcass of Judas Priest, maar meestal op eigen kracht om één van hun 7 studioalbums te promoten. Na de uiteindelijke split van Gorefest in 2009 besloot Frank de muziekwereld van een andere kant te bekijken, en werd programmeur voor Podium ’t Beest in Goes – niet geheel toevallig de bakermat en oefenruimte van zijn voormalige band. Hij mocht er helaas geen puur metalpodium van maken, maar wist er tot nu toe toch wat ouwe en nieuwe helden als Voivod, DOOL, Tribulation en The Devil’s Blood te boeken.


WORKSHOPS, powered by Metal Factory

Drum workshop  | 14:00 – 15:00 uur en 15:30 – 16:30 uur
Heb je altijd al een keer willen drummen? Kom dan de drumworkshop volgen! We zullen nummers spelen van AC/DC tot Metallica. Van jong tot oud, beginner of gevorderd, iedereen is welkom!

Workshop fotografie | 15:00 – 15:30 uur
Wist je dat je helemaal geen dure camera nodig hebt om goede bandfoto’s te maken? Dit kan gewoon met je eigen telefoon! In deze workshop leer je de ins- en outs van fotografie en nabewerking en schiet je dezelfde dag nog je eigen bandfoto’s!

Workshop gitaar | 14:00 – 14:30 uur en 15:00 – 15:30 uur 
Altijd al gitaar willen spelen? Maar weet je niet waar je wilt beginnen? Dan is dit een mooi mogelijkheid. In deze workshop leer je de basiselementen van het gitaarspelen. Van kampvuur akkoorden tot powerchords en slagpatronen.