skip to Main Content

Life on Stage: Technici in de Spotlights

Ben jij gek op muziek, theater, evenementen én techniek? Kom dan op zondag 20 februari naar Life on Stage bij een poppodium bij jou in de buurt!

Op zondagmiddag 20 februari openen theaters en podia in Brabant en Zeeland gezamenlijk de deuren. Waar normaliter de artiest in de spotlight staat, zijn dat nu de artiesten die de show en voorstellingen mogelijk maken: de technici. Een onderbelichte tak in de culturele sector. Zonder technicus geen licht, geluid of show. De sector is op zoek naar nieuw talent: Het is een waanzinnig leuke en avontuurlijke baan en er is werk genoeg.

De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in theater, muziek, evenementen én techniek en wil ontdekken wat er allemaal bij het vak komt kijken. Elk theater en podium heeft hiervoor een eigen interactief programma. Artiesten en technici werken samen om alle aspecten van licht- en geluidtechniek te belichten en toe te lichten. Deelnemers krijgen een kijkje achter de schermen tijdens een optreden, horen de mooiste verhalen van technici en kruipen zelf achter de knoppen.

Life on Stage in Zeeland
Wil jij een open dag bezoeken? Deelnemers in Zeeland zijn:

Poppodium De Spot, Middelburg – klik hier voor het programma
Podium ’t Beest, Goes – klik hier voor het programma
PIT | Podium in Terneuzen, Terneuzen, klik hier voor het programma

Over Life on Stage

Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: Chassé Theater, MEZZ (beide Breda), De Bussel (Oosterhout), De Nobelaer (Etten-Leur), ’t Beest (Goes), De Spot (Middelburg), De Kring (Roosendaal), De Pul (Uden) en Groene Engel (Oss). Zij openen allemaal de deuren op zondag 20 februari. Dit initiatief wordt ondersteund door Brabantse MBO-opleiders met als belangrijke partner CURIO.

Cees Snellink, hoofdtechniek bij Gebouw-T, De Maagd en stafdocent bij de evenemententechniek opleiding van CURIO: “Het overbrengen van een audiovisuele beleving van het podium naar het publiek in alle denkbare vormen, daar draait het om. We maken daarbij gebruik van de allernieuwste innovaties op het gebied van theatertechniek (engineering), geluid, licht, projecties, visualisatie, ICT, logistiek en 3D-modelling. Ben jij iemand die technisch en/of creatief is met een “can do” mentaliteit? Kom dan langs bij een theater of poppodium bij jou in de buurt op 20 februari en laat je verrassen!”