skip to Main Content
Fotograaf-Joel Frijhof-min

Masterclass Spoken Word met Elten Kiene

Oktober = Black Achievement Month. De Black Achievement Month is een Nederlands evenement dat elk jaar in de maand oktober gehouden wordt in verschillende grote steden in het land. Sinds 2019 vinden ook in Zeeland diverse activiteiten plaats.

Van exposities, voorstellingen en films tot educatieve projecten. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de BAM een podium aan zwarte rolmodellen, oud en jong, en de bijzondere prestaties die zij leveren. Popaanzee ondersteunt dit initiatief en organiseert daarom een exclusieve Urban Masterclass door spoken word artist Elten Kiene!

Wanneer? vrijdag 1 oktober, van 17:00 uur – 21:00 uur
Waar? in het Maritiem MuZEEum in Vlissingen
Voor wie? jongeren die bezig zijn met (rap)teksten schrijven, of dat willen leren

We starten met lekker eten. Daarna krijg je een rondleiding door het museum. Elten geeft een workshop spoken word, en je gaat aan de slag met je eigen tekst. Aan het einde van de avond mag je je tekst voordragen (maar dat hoeft niet).
💥 LET OP! Aanmelden voor deze workshop is verplicht. We hebben plaats voor 20 deelnemers 💥
💻 Aanmelden doe je hier.

Over Elten Kiene
🎤 Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Hij is verbonden aan HipHopHuis in Rotterdam, hij is oprichter van SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg. Elten Kiene won in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland.