skip to Main Content

Hiphop, Spoken Word en Silent Disco als afsluiter Black Achievement Month

Popaanzee, Keti Koti Zeeland en Urban Umbrella presenteren: TIJDLOOS.
Hiphop, spoken word, kunst en silent disco als afsluiter van de Black Achievement Month, op zondag 31 oktober. Dit muzikale en culturele programma met gekleurd opkomend talent, voor en door jongeren, vindt plaats op verschillende locaties in de binnenstad van Vlissingen.

 


PROGRAMMA
Spoken Word in Boekhandel ’t Spui
15:30 – 16:15 uur
GRATIS entree

Elten Kiene
Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Hij is verbonden aan HipHopHuis in Rotterdam, hij is oprichter van SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg. Elten Kiene won in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland.

Eerder deze maand gaf Elten een Masterclass Spoken Word in Maritiem MuZEEum Vlissingen, de opening van de Black Achievement Month.


Suzanne Krijger
Wonende in Tilburg als net studerende geniet zij ervan middels spoken word woorden te kunnen geven aan alles wat haar fascineert. Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor haar de plek om de tijd even stil te laten staan. Zij wil het publiek meenemen langs de waarnemingen en details die zij nodig vind om te vertellen, met als doel in de snelle tijd van nu de waardering en liefelijkheid terug te vinden in de kleine, maar ook grote dingen waar ook zij als nog jonge student soms langs kan leven. Ze hoopt op het podium een kwetsbaarheid te creëren die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.

Suzanne Krijger won in oktober van dit jaar de tweede prijs bij de Landelijke Finale van Kunstbende, in de categorie Taal.


 

Michael van Oostende
Michael van Oostende schrijft verhalen, gedichten, een klein beetje toneel en maakt hiphopmuziek. Een paar van de voorlopige hoogtepunten: hij schreef een gedicht dat te lezen is op een gevel in de binnenstad van Middelburg, een gedicht dat uiteindelijk in een boek belandde dat in tv-programma De Wereld Draait Door voorbij kwam bij Boek van de Maand. Daarnaast schreef hij de novelle ‘Uit de hemel komt geen hagelslag’. Zijn laatste project draagt de titel ‘Levenslust‘. Kort gezegd gaat dat over momenten dat je voelt dat je leeft. En over een rappende huisvader die af en toe nog krampachtig zijn best doet om een beetje Rock ’n Roll te zijn. Over die zoektocht naar balans en over hoe de echo van een Christelijke opvoeding daar nog in doorklinkt.


‘Fuego’ – EP presentatie van Young Villian en Donson in De Kazematten
16:30 – 17:30 uur
GRATIS entree

Donson en Young Villian presenteren in de Kazematten hun samenwerkingsproject Fuego. Deze drie muzikanten uit de Zeeuwse rap- en hiphopwereld werkten samen met producer Chello aan deze nieuwe EP. Fuego bestaat uit vijf nummers, waarvan ‘Staycation’ de eerste single is.

Kunstproject met Silent Disco ‘TIJDLOOS’ met Dj Astyl in De Kazematten
17:30 – 21:30 uur
GRATIS entree, vraag je ticket hier aan (max 50 plaatsen)


Over de Black Achievement Month
BAM is een jaarlijks Nederlands evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ (zwarte Nederlanders) en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Een rijk programma met exposities, performances, films, voorstellingen en educatieve activiteiten om samen gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht te brengen. BAM wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Stichting Slavernijmonumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen.