skip to Main Content

Dit is de lichting Popaanzee ACADEMY 2024

Met veel plezier verwelkomen wij drie Zeeuwse acts in het Popaanzee ACADEMY-traject van 2024. Een commissie van vertegenwoordigers uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit vijftien aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. Dat zijn Kind Human, Grote Geelstaart en Breakout.

Kind Human – Indie bedroompop met een uniek rauw randje.. Kind human is het alter ego van Isabelle van Beek (25). Ze ziet het leven van beide kanten. Ze groeide op aan de Zeeuwse kust en verhuisde naar de grote stad. Maar waar ze ook gaat, worstelt ze met de stroming van het leven in een stormachtige wereld. Wanneer het even te veel wordt, maakt ze muziek in haar slaapkamer. Met haar dromerige gitaren, hypnotiserende drumcomputers, scheurende synthesizers en rauwe, kwetsbare teksten creëert ze een krachtige nostalgische wereld die je volledig meevoert. Kruip in het hoofd van deze tegendraadse mid-twintiger en schop samen tegen alle emoties en grote levensvragen aan. KIND HUMAN nodigt je uit op die plek waar de ruis van de zee en de ruis van de stad samenkomen, en ze zichzelf steeds meer begrijpt. “Mens zijn is ook niet makkelijk, maar wel mooi.”

“Ik denk dat dit traject mij precies het duwtje in de rug gaat geven wat ik op dit moment, in dit stadium nodig heb. Ik geloof 1000% in mijn project, maar heb wel de juiste tools nodig om alles te kunnen realiseren. En daarmee kan dit traject van Popaanzee mij goed helpen”


Grote Geelstaart – De Grote Geelstaart combineert post-punk met het theatrale: geen enkel moment weet het publiek welke kant de vijf mannen opgaan. Snoeiharde riffs, finales vol catharsis, monologen, geschreeuw, dan twee drummers, dan weer twee gitaristen, kortom: georganiseerde chaos. In 2023 won de Kapelse band verschillende bandcompetities, vertegenwoordigde Zeeland in Popsport NL en organiseerde een eigen festival: Verse Visrock.

“Popaanzee Academy kan een grote impact maken in de groei van onze band, door met ons het release-plan en bijkomstigheden goed uit te werken en daarbij mensen met expertise te betrekken. Ook kan Popaanzee Academy helpen met het verder uitwerken van de ‘Grote Geelstaart Brand’ en ervoor zorgen dat we een steeds groter portfolio krijgen waardoor boekers en programmeurs ons steeds serieuzer zullen gaan nemen.”


Breakout – Een unieke samensmelting van stonerrock tot alternative noise. Zomer ’23 hebben zij in de studio hard gewerkt aan hun eerste EP “Forget the Suits” .
Met hun eerste single “Back to the Roots” op de plank treden zij op in zaaltjes door heel Nederland. Breakout ontstond op een Middelburgse zolderkamer. In 2022 was deze energieke band de Zeeuwse Popsport NL band.

“Onze band is jong en hard aan het groeien. We hebben afgelopen half jaar twee keer zoveel opgetreden dan we hebben gedaan in de rest van 2023. We haalden in de eerste 10 dagen het doel van onze spotify streams op “Back to the Roots” voor een maand. Overal waar we optreden hebben we impact op ons publiek en we verzamelen veel volgers met onze promotie. We zijn leergierig, resultaatgericht en gedreven. Wij willen ons dit jaar zoveel mogelijk ontwikkelen en promoten, en we denken dat Popaanzee ACADEMY ons daar bij kan helpen.”


Het traject ACADEMY
Popaanzee ACADEMY is bedoeld voor Zeeuwse acts die serieuze stappen willen zetten in hun muzikale carrière. Deze nieuwe lichting krijgt naast intensieve coaching diverse muziekindustrie gerelateerde workshops aangeboden. Op basis van een bandplan wordt de act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer). Daarnaast krijgen zij optredens op Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock, Klomppop en Zeeland Nazomerfestival. Iedere act sluit het traject af met een show in één van de Zeeuwse kernpodia.

Popaanzee ACADEMY is een samenwerking met Poppodium De Spot en Podium ’t Beest