skip to Main Content

Breakout winnaar juryprijs Spectra

Afgelopen zaterdag 19 maar werd in De Klomp in Ovezande een workshopdag en voorronde van de bandcompetitie Spectra georganiseerd. Overdag kregen de deelnemers workshops onder leiding van professionals en in de avond vond de eerste voorronde plaats. Deelnemers aan de workshops en voorronde waren: Arn Dijon, MEN, M!ssGuided en Breakout. De special act deze avond was de Utrechtse band Bongloard.

De uitslag
De voorronde werd gewonnen door de vierkoppige punkrock formatie Breakout. De publieksprijs werd gewonnen door de Middelburgse rockband MEN. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd. De jury op deze avond bestond uit Auke van Laar, Tristan Quaak en Maurits van de Sluis.

Spectra
Deze muzikale talentenjacht biedt jonge bandjes een professioneel podium. De Jongerenraad Borsele organiseert hiervoor vijf gratis voorrondes per jaar in samenwerking met de Klomp Ovezande. Een vakkundige jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor finale. Normaliter heeft elke avond een special act. Doorgebroken bands trakteren zo publiek op fijne muziek. Deze combinatie maakt Spectra al jaren een tot een succesvol event voor muzikanten en muziekliefhebbers.