skip to Main Content

Songs for Freedom

Muziek verbindt. Muziek brengt groepen mensen bij elkaar. Muziek zorgt voor saamhorigheid.  Met die gedachte ontwikkelde Popaanzee het project Songs for Freedom.  Op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen worden de songs gepresenteerd tijdens een optreden.

Verbinding
Iedereen is welkom bij onze activiteiten, maar als je uit een ander land komt en onze taal nog niet machtig bent, dan kan dat een barrière zijn. En dat is precies waar een aantal nieuwkomers tegenaan liep. Dat kan anders, vonden Leontien Poppe van Popaanzee en Puck Dekkers van Welzijn Middelburg, want iedereen verstaat muziek!

Songwriting
Een groep (muzikale) statushouders* gaat onder leiding van Arjen van Wijk (o.a. This Beautiful Mess, VanDryver) aan de slag met het thema ‘vrijheid’. In drie sessies zal in Poppodium de Spot in Middelburg geschreven, gespeeld en gerepeteerd worden. Een volledige backline en instrumenten is daar al aanwezig vanwege de Kickstart avonden!

De workshops vinden plaats op woensdag 5 april en dinsdag 11 en 18 april van 19:30 – 22:00 uur.

Presentatie
Op het Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei in Vlissingen heeft Popaanzee een eigen podium op het Bellamypark in Vlissingen. Tussen 15:00 en 15:30 uur zullen daar de deelnemers van de workshops hun Song for Freedom ten gehore brengen aan publiek. Ook wordt het proces gefilmd en wordt de song opgenomen in een studio. Van de beelden wordt een clip gemaakt.

*“Asielzoekers worden statushouders (of vergunninghouders) zodra ze een verblijfsvergunning krijgen. Ze gaan dan deel uitmaken van de Nederlandse samenleving.”


Dit project is een samenwerking tussen Popaanzee, Welzijn Middelburg, Poppodium De Spot en Cultuurwerf, de organisator van Bevrijdingsfestival Zeeland.