skip to Main Content
{"subsource":"done_button","uid":"FBDDE390-9138-45F5-9C6B-87CC50FB44DB_1585936528946","source":"editor","origin":"gallery","source_sid":"FBDDE390-9138-45F5-9C6B-87CC50FB44DB_1585941600382"}

Sigourney Rose stroomt door naar landelijk traject van Popsport

De afgelopen vijf maanden deden vijf acts (12– 21 jaar) uit Zeeland mee aan Popaanzee Popsport: singer songwriters Sigourney Rose (Vlissingen), Critter (Sint Maartensdijk) en Rosann (Groede) en producers Roel Lazar (Middelburg) en Sinan Uslu (Vlissingen). 

 Popaanzee Popsport is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. Het traject is een onderdeel van de landelijke organisatie Popsport. De deelnemende acts kregen de afgelopen maanden professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance en publiciteit. Door de coronacrisis moest het programma worden aangepast en vond de meeste coaching online plaats. In plaats van een showcase, hebben de singer songwriters via een livestream vanuit poppodium Brogum in Zierikzee opgetreden. De producers doken met een professional de studio in.

De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Sigourney Rose start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een personal coach wordt zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions: hierbij wordt de studio van rockband De Staat omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands onder persoonlijke begeleiding van de coaches uit het netwerk van de De Basis in Nijmegen een clip gaan opnemen.

Sigourney Rose tijdens het optreden in Brogum foto: Erik Bolier