skip to Main Content
livestreams gold

Drie livestreams in één week, tijdens de Week van Popaanzee bij De Spot!

Young Villian, Rites & Little Symphonies

Ze stonden allemaal in de startblokken, drie vette acts uit Zeeland.  En toen, ja, dat weten we nu wel, corona. De Popaanzee zomertour viel in duigen. Onwijs jammer, want nu pronken hun namen niet op de affiches van verschillende grote festivals in Zeeland. Om de pijn een beetje te verzachten, sloegen Popaanzee en poppodium De Spot de handen ineen en bieden we ze alsnog een podium aan Young Villian, Rites en Little Symphonies. En jij kan het allemaal volgen! Want van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 juli streamen we alle drie de acts en staat  De Spot compleet in het teken de van de Week van Popaanzee. Ben jij er bij?


Young Villian bijt donderdag het spits af. Zijn stijl is niet te plaatsen in een bepaalde categorie, hiphop en rap met R&B invloeden komt nog het meest in de buurt. Vincent Lawrence a.k.a. Young Villian, geboren en getogen in de Verenigde Staten begon als kleine jongen al met het schrijven van lyrics en rhymes. Met behulp van zijn muziek wil Young Villian positiviteit projecteren in het leven van anderen. Hij laat zich inspireren door artiesten als Busta Rhymes, Whitney Houston en Tupac Shakur. Young Villian won in 2018 de eerste prijs voor Beste Rapartiest én Beste Act van Stand Out. Ook stond hij dat jaar in de finale gestaan van Most Wanted.


Vrijdag knallen we het weekend in met Rites. DIY mentaliteit, 80’s nostalgia, vinyl verzamelingen en snelle gitaren; dat is Rites. De vijfkoppige formatie heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd binnen de hardcorepunk-scene. Met drie EP’s en meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland is de tourbus nog lang niet klaar voor de sloop. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers tot Cro-Mags en Turnstile tot Paint It Black zijn hoorbaar, maar Rites heeft vooral een eigen geluid. High energy hardcore met een punkrock-twist!


Als afsluiter zaterdag 18 juli Little Symphonies. Deze indieband maakt sfeervolle en nostalgische luisterliedjes. Inspiratie wordt gevonden bij artiesten als Bon Iver, Wilco en Radiohead. Little Symphonies verraste eind 2019 vriend en vijand met hun debuut “We Used To Be Immortal”.  In dit album staat een donkere periode van zanger Maxim centraal, waarin hij zijn moeder verloor en daarmee ook zijn thuis in Vlissingen. De band exploreert thema’s als verdriet en sterfelijkheid, maar ook hoop en verwerking, en stopt deze liedjes in een atmosferische sound. Little Symphonies bestaat uit vier multi-instrumentalisten die hun repertoire live op overtuigende wijze weten over te brengen.