skip to Main Content

Selectie Popaanzee Gold bekend

Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Gold-traject van 2019. Een commissie van Zeeuwse programmeurs  selecteerde uit de 16 aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. De selectie is heel divers: AAD, Isabel & Band en The Family First.

AAD is het uit de hand gelopen soloproject van Adriaan van de Berg, die eerder in de band Jimmy Dumbbell en formatie Sunra zat. AAD maakt avontuurlijke, ambient alternatieve rock. Adriaan schrijft zelf alle liedjes en kwam in januari dit jaar met het debuutalbum ‘Tales from the Dirthouse’. De band bestaat uit Pieter van de Laan (gitaar), Anouk van de Sande (zang), Maurice Frikus (drums) en Max Oppenheim (bas).

Isabel Provoost werd in 2014 bekend door haar deelname aan het programma The Voice Kids en later met haar deelname aan The Voice of Holland (2017). Bij beide talentenjachten werd zij tweede. Onlangs tourde zij met begeleidingsband (Bart Kuijpers – drums, Jaimy Manuhutu – bas, Niek de Koster, Jarmo Lopulisa – gitaar) langs verschillende Nederlandse theaters met haar show ‘This is me’. Met het schrijven van hun eigen nummers zijn zij toe aan een volgende serieuze stap.

The Family First wordt gevormd door zanger Gayito Joval en rapper Thenselo. Ze maken naar eigen zeggen zomers vrolijk en positieve muziek in de genres dancehall en R&B. Met over de 400.000 streams op Spotify en hier en daar optredens in Zeeland timmeren ze al goed aan de weg. Ze vonden het tijd om erkenning te krijgen voor wat ze doen en wie ze zijn. En die kans krijgen zij binnen het traject van Popaanzee Gold.

De deelnemers krijgen diverse masterclasses en stellen een bandplan op. Op basis van dat bandplan wordt iedere act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer). Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland. Het traject wordt afgesloten met een  clubavond in samenwerking met één van de Zeeuwse poppodia. Popaanzee wordt gecoördineerd vanuit ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

De selectie voor Popaanzee Gold 2019 werd gemaakt door Marc Maquelin (De Spot, Middelburg | MEZZ, Breda | Bevrijdingsfestival Zeeland), Swen Blikman (Brogum, Zierikzee), Dennis Sommeijer (De Klomp, Ovezande) en Frank Harthoorn (’t Beest, Goes).