skip to Main Content

Nieuw Uit Zeeland – Spotify Playlist #2

Nieuwe maand, nieuwe muziek! De Nieuw Uit Zeeland playlist op Spotify is weer up to date. Staat jouw track er nog niet bij? Laat het ons weten via info@popaanzee.nl 

Artiest van de Maand: Belle and the Beats
Iedere maand vragen we iemand uit de Zeeuwse muziek- of mediasector een artiest van de maand te selecteren. Deze maand was dat Cultuurverslaggever Hans Puik. Hij koos voor Belle and the Beats met Run Boy Run.

“Een intens gezongen lied, dat je vanaf het begin bij je keel grijpt. Zelf hou ik van dit soort indringende songs met een boodschap. Het gaat over een vorm van grensoverschrijdend gedrag, waar zangers Isabel Zoeteweij (afkomstig uit Wemeldinge) enkele jaren geleden mee te maken kreeg. Ik betrap mezelf er op, na enkele keren luisteren, dat het terugkerende ‘Run Boy Run’ (prachtig in het ‘laag’ gezongen) blijft repeteren in mijn hoofd. Isabel heeft een eigenheid in haar stem die haar uniek maakt en ze besteed ook veel aandacht aan visuele uitdagingen. ‘Keep up the good work’, zou ik willen zeggen. Bij een wedstrijd is altijd maar één winnaar, maar ik wil ook eervolle vermeldingen geven aan De Toegift met Nollestrand (mooie opbouw in het nummer en prachtig gezongen, van Spinvis-achtige allure) en Peg Whales met Everybody wants to be famous (wat een lekker nummer zeg).”

Belle and the Beats: Isabel Zoeteweij releaste met haar band Belle and the Beats op 18 maart  het nummer Run Boy Run. Een nummer over een nare ervaring met grensoverschrijdend gedrag. Belle and the Beats is een samenwerking tussen Isabel ‘Belle’ Zoeteweij en producer-componist Gil Lopez. Het duo combineert elektronische sounds met een verscheidenheid aan instrumenten. Geïnspireerd door sterke performers zoals Lana Del Rey, Leonard Cohen en Graces Jones, durft Isabel de verschillende kanten van haar poëtische en provocerende persoonlijkheid te laten zien. “Mijn liedjes gaan in essentie over vrouwelijkheid en seksualiteit.”

Meer over Belle and the Beats en hun nummer Run Boy Run lees je in dit artikel dat eerder verscheen in PZC