skip to Main Content

Meld je aan voor Popaanzee ACADEMY 2024

Ben jij of heb jij een act uit Zeeland en wil jij je verder ontwikkelen op muzikaal gebied? En wil je verder komen in de landelijke muziekindustrie?
Je kunt je NU aanmelden voor Popaanzee ACADEMY. Wie weet wordt jij dan geselecteerd voor deelname aan het traject, solo of met je band en/of formatie! Aanmelden kan tot 31 januari 2024. Check hier alle info 

Popaanzee ACADEMY
Popaanzee ACADEMY is een ontwikkeltraject, bedoeld voor muzikale acts die serieuze stappen willen maken in hun muzikale carrière. Deelnemers krijgen verschillende masterclasses op het gebied van management, boekingen, marketing, artist branding en releasestrategieën. Op basis van een bandplan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan de act gekoppeld, die helpt met het nemen van verdere stappen in de muzikale carrière. Gedurende De Zeeuwse Festivalzomer maken de acts kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Klomppop, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een eigen clubshow in een professioneel poppodium.

Vanaf 2024 werken we nog nauwer samen met de twee professionele poppodia in Zeeland: De Spot in Middelburg en ’t Beest in Goes. Zij zullen in de individuele trajecten een aandeel hebben bij de begeleiding van de artiesten, maar ook bij het faciliteren van activiteiten.

Voorwaarden voor aanmelden zijn:

  • jouw act is Zeeuws of je hebt aantoonbare Zeeuwse roots of een andere connectie met Zeeland
  • je wilt (pro)actief investeren in je ontwikkeling
  • je beschikt over een eigen repertoire
  • je hebt de nodige muzikale kilometers gemaakt
  • alle genres zijn welkom: van pop tot rock en van metal tot hiphop

Een commissie van programmeurs van poppodia en festivals uit Zeeland/Noord-Brabant selecteert uit de aanmeldingen drie acts.

Een greep uit eerdere selecties
De Toegift (2020), werd na deelname geselecteerd voor Popronde, werd beoordeeld als beste act van Noorderslag ‘23 en rondt begin 2024 de succesvolle eerste tour af. Bas de Meijer (2019) werd gecoacht door producer Skiggy Rapz, die later zijn album produceerde en zorgde voor een samenwerking met Diggy Dex. Punkrockformatie Rites (2020) wilde zich richten op een breder publiek, werd na het traject geselecteerd voor Popronde en tekende bij platenlabels in Engeland, Noord-Amerika en Duitsland voor een release door heel Europa.

Foto: Ben Willemsen
Artwork: Bezarts