skip to Main Content

Life on stage: techniek in the spotlights

Life on Stage! Op zondag 29 januari 2023 openen De Spot, ’t Beest en verschillende Brabantse podia hun deuren voor een exclusief kijkje achter de schermen. De technici nemen je tijdens dit evenement mee in de wereld van licht- en geluid. De toegang is gratis. 

Het belang van de technici in de culturele sector komt deze dag duidelijk naar voren. Zonder hen geen licht, geluid of show. Door de technologische ontwikkelingen is er veel mogelijk wat betreft licht- en geluidstechniek. Dit biedt technici veel mooie uitdagingen op gebied van creativiteit, ontwerp en uitvoering. Kortom, het is een uitdagende, toffe job én er zijn kansen genoeg voor nieuw talent.

De middag is georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in muziek, festivals, theater én techniek. Door middel van een interactief programma in alle deelnemende podia komen alle facetten van licht- en geluidstechniek voorbij. Zo ontdekken de bezoekers wat er bij het vak komt kijken en zien ze wat er technisch voor nodig is om een show of voorstelling zo mooi mogelijk te maken. De middag zit boordevol toffe shows, een kijkje achter de schermen, verhalen van succesvolle technici en natuurlijk de mogelijkheid om zelf achter de knoppen te kruipen.

**Over Life on Stage **
Dit evenement, geïnitieerd door theater De Maagd en poppodium Gebouw-T uit Bergen op Zoom, wordt breed gedragen door Brabantse en Zeeuwse theaters en podia: MEZZ (Breda), De Bussel (Oosterhout), ‘t Beest (Goes), De Spot (Middelburg), De Kring (Roosendaal), De Pul (Uden), Groene Engel (Oss) en De Schuur (Zevenbergen). Zij openen allemaal de deuren op zondag 29 januari. Dit initiatief wordt ondersteund door Brabantse MBO-opleiders met als belangrijke partner CURIO.