skip to Main Content

Grote Geelstaart vertegenwoordigt Zeeland in PopsportNL

Op zondag 9 juli presenteerden zes bands uit Popaanzee POPSPORT 2023 zich aan publiek tijdens een Showcase op Festival Onderstroom (Vlissingen). Na afloop werd bekend gemaakt dat de Kapelse postpunk formatie Grote Geelstaart doorstroomt naar het landelijke vervolgtraject, waarin uit iedere provincie een act deelneemt.

Popsport is één van de ontwikkeltrajecten van Popaanzee. Het is een coachingsprogramma voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers (14 – 21 jaar) die verder willen komen met hun eigen muziek. Popsport is geen competitie. De doorstromer is door de organisatie en trajectcoaches gekozen, omdat zij denken dat deze act klaar is voor een volgende stap.

“Grote Geelstaart is origineel en denkt goed na over hun hele act. Hoe ze zich kleden, wat ze zeggen en uitstralen op het podium. Bij sommige nummers geven ze een heel spektakel op het podium of in het publiek. Elke keer is weer anders. Ze hebben een eigen festival ‘Verse Visrock’ waar de eerste editie een succes was en de 2e er deze winter aankomt. Uitdaging voor Grote Geelstaart was vooral: niet mainstream willen zijn, maar hoe toch gebruik maken van “mainstream” kanalen als Instagram? Ook online hebben ze een sterke branding. Grote Geelstaart weet  heel goed wat ze willen en lijken daardoor niet te coachen, maar dat blijkt een aanname. Het was heel zichtbaar dat ze juist met de feedback van coaches aan de slag gingen. Ze hebben een enorme progressie gemaakt.”

Onder leiding van een coach uit de landelijke muziekindustrie wordt Grote Geelstaart zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions. Hierbij wordt de studio van rockband De Staat in De Basis in Nijmegen omgebouwd tot een intieme setting, waar ze samen met de acts uit andere provincies met professionele begeleiding een clip gaan opnemen. Grote Geelstaart won eerder dit jaar de finale van bandcompetitie Spectra.

Andere deelnemers waren dit jaar:
Domi  –  singer songwriter uit Terneuzen
Lunar Police – punk rock uit Vlissingen/Terneuzen
Shania – rapper uit Vlissingen
MEN – rockband uit Middelburg
Ornithion – 70’s pop/rock band uit Hulst
The Traveling Trashcans – Walcherse rockband

Zij kregen de afgelopen maanden tijdens workshopdagen professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stageperformance en branding. Ook namen zij een nummer op in een professionele studio. Iedere act had een trajectcoach, dit jaar waren dat Isabel van Beek (KindHuman), Geert van Oorschot (oa Moeders Mooiste, Joël Domingos) en Vince van de Reeken (oa Di-Rect).