skip to Main Content

Showcase Popaanzee POPSPORT op Festival Onderstroom

Het afgelopen jaar hebben we maar liefst zeven acts (14-21 jaar) mogelijk begeleiden bij Popaanzee Popsport. Zij volgden verschillende workshops op muzikaal en zakelijk gebied. Het traject wordt dit jaar afgesloten met een showcase op Festival Onderstroom in Vlissingen.

PROGRAMMA (GRATIS TOEGANG)
Oude Markt, Vlissingen

Lunar Police (14:00 uur)
Dit buitenaardse kwartet is naar aarde gekomen met één reden: pure punk rock spelen. Met snelle gitaar riffs en bombastische drums zorgt Lunar Police voor een energiek en groot geluid. Dit in combinatie met meeslepende teksten maakt ze zeker waard om live te zien!


Domi (14:30 uur)
Domi is een artiest met rijk taalgebruik die ook goed kan communiceren zonder een taal te gebruiken, door middel van emoties in de pure vorm. Gedreven door verschillende gevoelens en belevenissen schrijft zij nummers die niet alleen eerlijk klinken, maar ook zo voelen. Domi zingt, speelt piano, gitaar, ukulele en produceert zelf haar eigen muziek.


The Traveling Trashcans (15:00 uur)
The Traveling Trashcans is een Walcherse rockband. In 2019 zijn ze via PodiumZ begonnen als jongste band van Zeeland. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een enthousiaste tienerband en hebben al veel toffe optredens op hun naam staan. De heldere en krachtige stem van Nina vloeit mooi over in de stevige rock van Boaz op gitaar, Tije basgitaar en Stijn op de drums.


Shania (15:30 uur)
Shania is een popartiest die rappen en zingen naadloos combineert. Ze wordt geprezen om haar genuanceerde taalgebruik, waarbij ze emotie en ontroering in gelijke mate benadrukt.


MEN (16:00 uur)
MEN creëert een eigen rockstijl met aanstekelijke melodieën en originele teksten.  Melodieuze baslijnen, beukende ritmes en gierende gitaren zijn hun handelsmerk. Hun energieke live-act wordt enthousiast ontvangen. De mannen van MEN zetten een knallende act neer die je absoluut niet mag missen!


Ornithion (16:30 uur)
Ornithion is Oudgrieks voor “vogeltje”. De band bestaat uit 5 bandleden die een hechte vriendengroep vormen. Hun muziekstijl is gebaseerd op die van de 60’s/70’s pop/rock. Inspiratiebronnen zijn dan ook artiesten als David Bowie en Fleetwood Mac.


Grote Geelstaart (17:00 uur)
De Grote Geelstaart levert met hun ongebruikelijke bezetting een geluid dat doet denken aan een combinatie van post-punk en postrock. Het is muziek zo vers als de vis waar de band naar is vernoemd! De liveshow zit vol energie; op hoog tempo spelen deze 5 mannen door hun set gevuld met schreeuwende gitaren, hoekige ritmes en duizelingwekkende synths.


Popaanzee Popsport is het Zeeuwse onderdeel van PopsportNL. Na de showcase maken we bekend welke act doorstroomt naar het landelijk traject, waarbij ze gekoppeld worden aan een

professional uit de muziekindustrie (een muzikant, producer, manager,….). Bij Popsport gaat het om ontwikkeling, niet om ‘de beste zijn’, want muziek is geen competitie!

Een greep uit de acts die eerder doorstroomden naar PopsportNL: Breakout, Rosann, Tricycle en Charades.