skip to Main Content
2008-Bluem-AndreJoosse

Expositie 12,5 jaar Popaanzee door 3voor12/zeeland

Popaanzee 12,5 jaar

Ter ere van het 12,5 jarig jubileum van Popaanzee heeft 3voor12/zeeland een fotoexpostie samengesteld, van alle 39 deelnemende acts van de afgelopen jaren. De expositie is van 9 t/m 25 september te zien bij ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in Middelburg, de plek van waaruit Popaanzee wordt gecoördineerd.

Popaanzee begon in 2007 als één van de eerste trajecten op het gebied van talentontwikkeling is popmuziek. Tientallen Zeeuwse bandjes werden gecoacht door bekende en minder bekende namen uit de Nederlandse popmuziekindustrie. Veel deelnemers vervolgden hun weg op conservatoria en pop- en rockacademies.

Popaanzee was en is voor veel jonge muzikanten dé springplank naar een carrière in de popmuziek. Voor anderen een onvergetelijke ervaring.
Nu, 12,5 jaar later, is Popaanzee het platform voor talentontwikkeling in Zeeland met vier projecten, allemaal gericht op dat ene doel: muzikanten verder helpen.

3voor12 Zeeland was er van het allereerste begin bij en bouwde een mooi fotoarchief op. 3voor12 Zeeland is altijd nauw betrokken gebleven met de lokale muziekscene en heeft de bandjes op de voet gevolgd van de beginfase tot aan optredens op het Zeeland Nazomer Festival, Klomppop en Vestrock. De foto’s laten de diversiteit zien in genres en de bandjes in hun coachingproces.