skip to Main Content

Designer Violence is Zeeuwse Belofte 2021

De industrial wave band Designer Violence heeft de Zeeuwse Belofte van 2021 gewonnen. Een unanieme jury was lovend over het optreden van dit duo uit Kapelle op het Bevrijdingsfestival @ home, waar hun performance uitstekend uit de verf kwam, mede dankzij een matchende lichtshow en goede sound. Andere deelnemers waren Lost Contacts uit Vlissingen en Dispelled uit Zierikzee.

De Zeeuwse Belofte is de grote finale van de regionale bandcompetitities Steenworp, Spectra, Regioruis en PodiumZ. Traditiegetrouw vindt De Zeeuwse Belofte plaats op het Bevrijdingsfestival. De optredens van de Zeeuwse Belofte zijn terug te kijken via de website van Bevrijdingsfestival Zeeland. Popaanzee organiseert de Zeeuwse Belofte.

Een driekoppige jury bestaande uit: Amber van Opijnen, zangcoach en zangeres; Rick Kouwenberg, drummer bij oa Charades en programmeur van Brogum; Mark de Smit, gitarist van oa Mould en programmeur van de PIT boog zich over de optredens van de deelnemers. Ze waren enthousiast over de toevoeging van de gitaar aan het -toch al uitgebreide- instrumentarium van Designer Violence. Daardoor hebben hun liedjes meer dynamiek gekregen. Designer Violence wint studiotijd en de eervolle titel Zeeuwse Belofte 2021.

Designer Violence
Wilde synthesizers, ruige beats en emotionele vocalen. Designer Violence is in 2018 ontstaan uit een gedeelde passie voor bands als Skinny Puppy, Einstürzende Neubauten en Depeche Mode. Geïnspireerd door de 80’s en 90’s underground hebben Nina een Tessa een rauwe eigen sound gevonden met een gezonde dosis eigenzinnigheid en activisme. Hun confronterende en uitdagende performance maakte Designer Violence keer op keer een gedenkwaardige act, en al snel was duidelijk dat het geen band is voor op een zonnig podium.

 

Foto: Erik Bolier