skip to Main Content

Popaanzee Werkplaats

Een online plek, waar je inspiratie kunt opdoen, nieuwe dingen kunt leren en andere muzikanten kunt ontmoeten, dat is Popaanzee Werkplaats. Voor en door de Zeeuwse popscene.

Iedere woensdagavond om 20:00 uur kun je via Zoom een workshop volgen. Je krijgt tips en tricks over allerlei onderwerpen. Van social media tot een press kit maken en van songwriting tot aan homerecording.

De werkplaats is ook een interactief platform, waarvoor je zelf content kunt aanleveren om andere muzikanten te inspireren. Filmpjes, tips en ander leuks: alles is welkom. Stuur jouw bijdrage naar info@popaanzee.nl.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Popaanzee en de bandcompetities Spectra, Podium Z, Regioruis en Steenworp.

Programma

Woensdag 3 juni
Bandbiografie schrijven door Sonja Barentsen

Een goede bio schrijven is lastig. Hoe schrijf je een tekst die én weergeeft wat jij over je band of jezelf wil zeggen én boekers overtuigt om je te laten spelen én handig is voor op een website?

Sonja Barentsen brengt je de fijne kneepjes bij. Ze vertelt over goede en slechte bio’s en geeft je een tip 5 van do’s en don’ts. Sonja is tekstschrijver en copywriter. Ze verzorgt de communicatie voor een groot aantal culturele instellingen en festivals zoals De Spot, Festival Onderstroom en Film by the Sea.

Meedoen? 
Datum: Woensdag 3 juni 2020
Tijd: 20:00- 20:30 uur
Plaats: Zoom gebruik deze link of Meeting ID: 810 7564 0403

 

Woensdag 10 juni
Presskit maken + Hoe ga je om met de media? door 3voor12/zeeland

In deze workshop gaan we presskit maken. Wat is dat en wanneer gebruik je zoiets? Een single of een album uitbrengen is tof, maar wanneer en hoe benader je de lokale media? Wat doet 3voor12 Zeeland precies? Op al deze vragen krijg je een antwoord. Voor de ene muzikant een kennismaking met het platform, voor de ander al een bekend begrip.

Woensdag 17 juni
Rondleiding door de opnamestudio door Marc Blom en Martijn Everts van FuzzTone Studio

Je wilt een nummer, EP of album opnemen in een studio. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe bereid je je daarop voor? Hoe ziet zo’n studio er eigenlijk uit?

Martijn Everts en Marc Blom leiden je rond door hun FuzzTone Studio en vertellen je alles wat je wilt weten over studio opnames!

Meedoen? 
Datum: Woensdag 3 juni 2020
Tijd: 20:00- 20:30 uur
Plaats: Zoom gebruik deze link of Meeting ID: 876 6611 1911

 

Woensdag 24 juni
Performance door Sauro Locchi 

 

Deze workshops zijn al geweest:

Woensdag 6 mei
Hoe maak je samen muziek in quarantainetijd? door PEER

Gijs, Jesper, Renzo en Brian van PEER deelden in deze workshop hun kennis en gaven tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met samen muziek maken in tijden van quarantaine.

 

Woensdag 13 mei
Maak thuis je eigen videoclip door Rutger Jan van BRUUT collective

Rutger Jan Cleiren van BRUUT collective gaf in deze online workshop allerlei tips over hoe je thuis met weinig middelen een toffe muziekvideo maakt!

Wil je de presentatie nog eens bekijken? Check: Presentatie MUZIEK+FILM-gecomprimeerd

 


Woensdag 20 mei

Social Media; hoe gebruik je dat als artiest? door Joep Gudde

Joep Gudde had een goed verhaal over hoe je social media inzet. Hoe ben je vindbaar en hoe kijkt een marketeer of programmeur naar bandprofielen? Over zichtbaarheid en strategie op social media kanelen.

Joep Gudde is marketeer bij
Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom en coördinator bij festival PopMonument. Speelde in rockband There There en organiseert muziekevents voor Memory Serves waarmee hij o.a. vier edities December Tapes organiseerde.

Woensdag 27 mei
Songwriting met Femke Bun

In deze workshop hadden we het over vorm, inspiratie, improvisatie en natuurlijk het belangrijkst: lekker aan de slag met allerlei manieren waarop je een song kunt schrijven!

Femke Bun is een singer/songwriter die de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Zo stond ze al op vele Zeeuwse festivals, waaronder Vestrock en Weitjerock. Ze won in 2018 De Zeeuwse Belofte en stond in 2019  in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze maakt nu voornamelijk muziek met haar folk-pop trio PHEMIAN en aan de hand van haar schrijfsels, die ze Absurdichten noemt.