skip to Main Content

Popaanzee Werkplaats

Een plek, waar je inspiratie kunt opdoen, nieuwe dingen kunt leren en andere muzikanten kunt ontmoeten, dat is Popaanzee Werkplaats. Voor en door de Zeeuwse popscene.

Je krijgt tips en tricks over allerlei onderwerpen. Van social media tot een press kit maken en van songwriting tot aan homerecording.

De werkplaats is ook een interactief platform, waarvoor je zelf content kunt aanleveren om andere muzikanten te inspireren. Filmpjes, tips en ander leuks: alles is welkom. Stuur jouw bijdrage naar info@popaanzee.nl.

Dit initiatief is een samenwerking tussen Popaanzee en de bandcompetities Spectra, Podium Z, Regioruis en Steenworp.

 

Het online aanbod in de maanden mei en juni 2020: 

Hoe maak je samen muziek in quarantainetijd? door PEER

Gijs, Jesper, Renzo en Brian van PEER deelden in deze workshop hun kennis en gaven tips en tricks om zelf aan de slag te gaan met samen muziek maken in tijden van quarantaine.

 


Maak thuis je eigen videoclip door Rutger Jan van BRUUT collective

Rutger Jan Cleiren van BRUUT collective gaf in deze online workshop allerlei tips over hoe je thuis met weinig middelen een toffe muziekvideo maakt!

Wil je de presentatie nog eens bekijken? Check hier.

 

 


Social Media; hoe gebruik je dat als artiest? door Joep Gudde

Joep Gudde had een goed verhaal over hoe je social media inzet. Hoe ben je vindbaar en hoe kijkt een marketeer of programmeur naar bandprofielen? Over zichtbaarheid en strategie op social media kanelen.

Joep Gudde is marketeer bij
Poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom en coördinator bij festival PopMonument. Speelde in rockband There There en organiseert muziekevents voor Memory Serves waarmee hij o.a. vier edities December Tapes organiseerde.


Songwriting met Femke Bun

In deze workshop hadden we het over vorm, inspiratie, improvisatie en natuurlijk het belangrijkst: lekker aan de slag met allerlei manieren waarop je een song kunt schrijven!

Femke Bun is een singer/songwriter die de afgelopen jaren behoorlijk aan de weg heeft getimmerd. Zo stond ze al op vele Zeeuwse festivals, waaronder Vestrock en Weitjerock. Ze won in 2018 De Zeeuwse Belofte en stond in 2019  in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Ze maakt nu voornamelijk muziek met haar folk-pop trio PHEMIAN en aan de hand van haar schrijfsels, die ze Absurdichten noemt.

 

 

 


Bandbiografie schrijven door Sonja Barentsen

Een goede bio schrijven is lastig. Hoe schrijf je een tekst die én weergeeft wat jij over je band of jezelf wil zeggen én boekers overtuigt om je te laten spelen én handig is voor op een website?

Sonja Barentsen vertelde over goede en slechte bio’s en gaf een tip 5 van do’s en don’ts. Sonja is tekstschrijver en copywriter. Ze verzorgt de communicatie voor een groot aantal culturele instellingen en festivals zoals De Spot, Festival Onderstroom en Film by the Sea.

Benieuwd naar de presentatie? Klik op bio’s schrijven


Hoe ga je als muzikant om met de (lokale) media? 

Een single of een album uitbrengen is tof, maar wanneer en hoe benader je de (lokale media)? Wat doet 3voor12 Zeeland precies?
Wat is een presskit en wanneer gebruik je zoiets?
Op al deze vragen krijg je een antwoord. En je hebt direct alle tools in handen om aan de slag te gaan met jouw presskit.

Benieuwd naar de presentatie? Klik op presentatie 3voor12/zeeland


Rondleiding door de opnamestudio door Marc Blom en Martijn Everts van FuzzTone Studio

Je wilt een nummer, EP of album opnemen in een studio. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe bereid je je daarop voor? Hoe ziet zo’n studio er eigenlijk uit?
Martijn Everts en Marc Blom leiden je rond door hun FuzzTone Studio en vertellen je alles wat je wilt weten over studio opnames!

 

 

 

 

 


Stage performance door Sauro Locchi

Je hebt een optreden en kent al de nummers uit je hoofd. Maar hoe breng je dat over naar je publiek en hoe sta je met zelfvertrouwen op het podium?

In deze workshop helpt Sauro Locchi (o.a. bassist bij TimvanTol) je op weg om bij je volgende optreden je songs nog meer kracht bij te zetten en het publiek een onvergetelijk optreden te geven.