skip to Main Content

Masterclass Songwriting

Laat je inspireren door Marien Dorleijn (Moss) en Emiel de Nennie (EuT). Een gesprek vol tips over het ambacht van liedjes maken.

host: Willem Jongeneelen

dinsdag 27 sept
Poppodium
de Spot, Middelburg
20:00 – 21:30 uur, inloop 19:30

Willem Jongeneelen is een freelance muziekjournalist. Hij schrijft voor onder meer dagblad BN DeStem, de magazines OOR, Music Minded, FRET, Soundz en Jazzism. Ook leverde hij bijdragen boeken zoals  OOR’s Popencyclopedie, Encyclopedie van de Nederlandse Popmuziek en Een Muziekgeschiedenis Der Nederlanden.
Als deejay was hij regelmatig actief bij de poppodia De Effenaar in Eindhoven, Mezz in Breda, Gebouw-T in Bergen op Zoom en De Roma in Antwerpen. Willem staat bekend als ‘toonaangevend België-watcher’.

Marien Dorleijn – De geboren en getogen Middelburger maakte naam en faam met de Amsterdamse band Moss. In 2009 kwam “Never Be Scared/Don’t Be A Hero. Dit album stond vol met indie pareltjes, waarmee men niet alleen in Nederland, maar ook buiten de grenzen kennis kon maken met Dorleijn’s band.  Ze stonden op alle grote festivals en clubs. In de jaren die volgden maakte Marien 6 platen met deze band en deed tal van andere zijprojecten en co-writes. Zoals “in a cabin with” en “Happy Camper”. Momenteel produceert Marien tal van jonge bands en singer -songwriters en heeft hij een  zijproject met jazzgitarist Marzio Scholten onder de naam “Opera Alaska”. Marien wordt beschouwd als neerlands beste songwriter in zijn klasse.

Emiel de Nennie, opgegroeid in Middelburg, is de gitarist van de Amsterdamse indie alternative band EuT. Hij is niet alleen de gitarist van de band, maar ook songwriter. Emiel is afgestudeerd aan de Herman Brood Academie én het Conservatorium van Amsterdam. Naast muzikant is hij ook docent op de Muziekschool van Amsterdam.