skip to Main Content

Songs for Freedom

Popaanzee organiseert voor het Bevrijdingsfestival Zeeland Songs for Freedom.

Singer songwriters, rappers en andere muzikanten worden uitgedaagd om een lied over vrijheid te schijven en mee te doen aan de songcontest. Deelnemers krijgen een masterclass songwriting met Lucas Hamming en maken kans op een optreden op Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen.


Masterclass songwriting met Lucas Hamming

Om muzikanten te inspireren en extra handvatten te geven organiseert Popaanzee een exclusieve online Masterclass songwriting met Lucas Hamming. Deze masterclass is op zondag 14 maart om 15:00 uur. Deelname is gratis, na het doorgeven van naam, telefoonnummer en woonplaats via info@popaanzee.nl.

Lucas Hamming was één van de grote talenten uit het tv-programma De Beste Singer-Songwriter. Daarna brak hij definitief door toen hij samen met zijn band ‘huisband’ werd van DWDD. Hij stond op Pinkpop en verkocht Paradiso uit. In 2019 won hij het televisieprogramma Maestro. Een tour langs de Nederlandse theaters zit in de planning en een nieuw album is in de maak. Daarvan is het nummer ‘Falling’ de eerste single.

 

Foto: Jim Bakkum

 


Voorronde in De Piek in Vlissingen

Wie mee wilt doen aan de songcontest en kans wil maken op een optreden op Bevrijdingsfestival Zeeland en een studio-opname van het liedje, kan zich tot zondag 4 april aanmelden bij Popaanzee: info@popaanzee.nl. Tijdens de voorronde op zondag 18 april bij De Piek in Vlissingen worden alle Songs for Freedom opgenomen en live gestreamd. Alle genres zijn welkom: van singer songwriter tot hiphop.  Een jury kiest de winnaar.


Optreden op Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen

De winnaar van de voorronde mag zijn of haar liedje live aan het grote publiek laten horen, tijdens Bevrijdingsfestival Zeeland op 5 mei in Vlissingen. Het winnende lied wordt opgenomen in een professionele studio.