skip to Main Content

Steenworp

Het Zeeuws-Vlaamse Steenworp is een muzikaal jongerenproject in de gemeenten Hulst, Terneuzen en Sluis. Steenworp is van oorsprong een muzikale wedstrijd voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar, maar het project richt zich tevens sterk op coaching en educatie voor muzikanten. Onze bedoeling is om beginnende muzikanten van hun zolder of uit hun garage te halen en ze de ervaring van een echt optreden te laten genieten, met een podium, PA, lichtshow en publiek. Daarnaast bieden we ze de kans om naast die ervaring nog meer te leren, onder andere door het jurycommentaar op de avond zelf, maar tevens door een heuse workshop voor de finalisten en tips van professionals voor iedere deelnemer op basis van dit jurycommentaar.

 

Ieder jaar worden er meerdere voorrondes georganiseerd en één finale. De finale vindt plaats op hét poppodium van Zeeuws-Vlaanderen, de PIT in Terneuzen. Elke voorronde wordt er één artiest of band uitgeroepen tot winnaar door de jury en stroomt hiermee direct door naar de finale. Daarnaast stemt het publiek op hun favoriete deelnemer. De deelnemer die over het gehele seizoen de meeste stemmen heeft behaald, krijgt eveneens een plekje in de finale.

 

De winnaar van Steenworp ontvangt een prachtige trofee, en krijgt de kans een echte demo op te nemen in de professionele RE-AMP geluidsstudio. Dat is echter nog niet alles, de winnaar krijgt namelijk ook diverse optredens in Zeeuws-Vlaanderen aangeboden. Zo krijgt de artiest een plaats op de Vestrockrally, the Road to Graauwrock én Weitjerock. Daarnaast is hij/zij ook special act op STEENWORP 2019!