skip to Main Content

Podium Z

Podium-Z is een Walchers muziekproject voor en door jongeren en heeft vier belangrijke pijlers:

1. HET PODIUM
Podium-Z biedt een podium middels een bandcompetitie voor jonge Zeeuwse bands. In drie voorrondes en een finale strijden de bands voor eeuwige Podium-Z roem en studiotijd. Podium-Z is een onderdeel van een regiogerichte bandcompetitie. (Spectra, Regioruis en Steenworp zijn de andere regios). Winnaars van deze wedstrijden gaan naar “de Zeeuwse belofte”, (Zeeuwse bandcompetitie) maar zien we ook terug op verschillende Zeeuwse festivals. Podium-Z is dus een springplank voor beginnende bands in het Zeeuwse popnetwerk.

2. TALENTONTWIKKELING/ EDUCATIE
Jongeren kunnen zich opgeven voor muziekworkshops, je leert onder leiding van een professionele coach samen spelen in een band. Wat je hebt geleerd laat je ook zien tijdens de voorrondes en finale.
Podium-Z draagt hiermee bij aan de keten van talentontwikkeling in Zeeland. (Kunstbende, pop aan Zee). Immers zonder talentontwikkeling aan de onderkant kan de top nooit behaald worden (uit: “De waarde van pop”)
Muziekworkshops worden in samenwerking gedaan met Kunsteducatie Walcheren en de Zeeuwse muziekschool. Maar ook andere samenwerkingsvormen worden in de toekomst onderzocht.

3. VRIJWILLIGERSWERK/ STAGEPLEK
We werken met (jonge) vrijwilligers en stagiaires van verschillende scholen. Vrijwilligers/stagiaires kunnen bij Podium-Z veel vaardigheden leren en experimenteren waar hun talenten liggen. Vaardigheden zijn: vergadertechnieken, samenwerken, organiseren, podium op- en afbouw, licht en geluidtechniek, presenteren op een podium, stagemanagement, fotografie, film en PR. Welzijnswerk ondersteunt deze vrijwilligers en kijkt naar specifieke scholingsvormen voor de vrijwilligers.

4. ONTMOETINGSPLEK
Of je nu meedoet met de voorrondes, de muziekworkshops, je bent vrijwilliger of je stelt je locatie beschikbaar. Podium-Z is de ontmoetingsplek voor jong en oud. Voorrondes en finale worden in de gemeente Veere gehouden en worden zeer hooggewaardeerd door bezoekers en deelnemers. Podium-Z heeft een verbindende factor en er worden vriendschappen voor het leven gesloten.