skip to Main Content
showcase popsport

Popaanzee Popsport live sessies in Brogum

In maart dit jaar startten vijf getalenteerde jonge makers met het traject Popaanzee Popsport: singer songwriters Critter, Sigourney Rose en Rosann en producers Sinan Uslu en Roel Lazar. Gedurende een aantal maanden volgden zij workshops in een corona-proof programma: online. De singer songwriters presenteren zich in juli alle drie live vanuit Brogum, het poppodium in Zierikzee.

Popaanzee Popsport is één van de coachingstrajecten van Popaanzee, én onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport. Bedoeld voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De workshopdagen, artistiek, maar ook zakelijk van aard, vinden normaal gesproken plaats in één van de Zeeuwse poppodia. Het traject zou worden afgesloten met showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival in Wissenkerke. Maar corona gooide – zoals bij heel veel leuke dingen – roet in het eten.

Om de artiesten toch de kans te geven om op te treden voor publiek, worden de sessies van de singer-songwriters in juli, op woensdagavond, live gestreamd vanuit poppodium Brogum in Zierikzee.

Het programma (live via Facebook)

Woensdag 1 juli, 20:00 uur
CRITTER      Critter is het akoestische soloproject van Niels Geense. Hij vertelt verhalen die je inspireren of je aan het denken zetten. Deze verhalen uiten zich in de vorm van intense muziek: akoestische rock, gecombineerd met invloeden uit de grunge- en emo-scene.

 


Woensdag 8 juli, 20:00 uur
ROSANN      Singer songwriter Rosann zingt sinds ze kan praten en ze speelt van kinds af gitaar. Met 3 eigen nummers won ze de Frank Audio Idols op 3FM en was ze live op de nationale radio te horen. Mooie luisterliedjes!

 


Woensdag 15 juli, 20:00 uur
SIGOURNEY ROSE Sigourney Rose, singer songwriter van poëtische teksten, in het bezit van een krachtige stem, begeleidt zichzelf op gitaar en piano. Veelvoudig winnaar van Zeeuwse bandcompetities. Sigourney’s muziek gaat over haar verleden, de liefde, maatschappelijke problemen en de verhalen van anderen. Een fijne crossover van indie, alternative en pop-rock.

 


De producers krijgen een alternatief programma, in de vorm van coaching.

 De act die zich tijdens het traject het meest heeft ontwikkeld stroomt door naar het landelijke traject van Popsport dat in september van start gaat. Deze doorstromer wordt medio juli bekend gemaakt.