skip to Main Content
banner

Popaanzee Gold 2020: dit is de selectie!

Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Gold-traject van 2020. Een onafhankelijke commissie uit de Zeeuwse popsector selecteerde uit de 18 aanmeldingen drie acts die komend jaar intensief begeleid worden. De selectie is zeer divers: Little Symphonies, Young Villian en Rites.

Little Symphonies
Deze indieband maakt sfeervolle en nostalgische luisterliedjes. Inspiratie wordt gevonden bij artiesten als Bon Iver, Wilco en Radiohead. Little Symphonies verraste eind 2019 vriend en vijand met hun debuut “We Used To Be Immortal”.  In dit album staat een donkere periode van zanger Maxim centraal, waarin hij zijn moeder verloor en daarmee ook zijn thuis in Vlissingen. De band exploreert thema’s als verdriet en sterfelijkheid, maar ook hoop en verwerking, en stopt deze liedjes in een atmosferische sound. Little Symphonies bestaat uit vier multi-instrumentalisten die hun repertoire live op overtuigende wijze weten over te brengen.

Young Villian
Zijn stijl is niet te plaatsen in een bepaalde categorie, hiphop en rap met R&B invloeden komt nog het meest in de buurt. Vincent Lawrence a.k.a. Young Villian, geboren en getogen in de Verenigde Staten begon als kleine jongen al met het schrijven van lyrics en rhymes. Met behulp van zijn muziek wil Young Villian positiviteit projecteren in het leven van anderen. Hij laat zich inspireren door artiesten als Busta Rhymes, Whitney Houston en Tupac Shakur.
Young Villian won in 2018 de eerste prijs voor Beste Rapartiest én Beste Act van Stand Out. Ook stond hij dat jaar in de finale gestaan van Most Wanted.

Rites
DIY mentaliteit, 80’s nostalgia, vinyl verzamelingen en snelle gitaren; dat is Rites. De vijfkoppige formatie heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd binnen de hardcorepunk-scene. Met drie EP’s en meer dan 100 optredens in binnen- en buitenland is de tourbus nog lang niet klaar voor de sloop. Rites is eigenwijs en heeft wat te zeggen over de huidige staat van de wereld. Invloeden van The Distillers tot Cro-Mags en Turnstile tot Paint It Black zijn hoorbaar, maar Rites heeft vooral een eigen geluid. High energy hardcore met een punkrock-twist!

De deelnemers krijgen diverse masterclasses en stellen een bandplan op. Op basis van dat bandplan wordt iedere act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer).

Daarnaast mogen ze optreden op een aantal Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Zeeland Nazomerfestival en Bevrijdingsfestival Zeeland. Het traject wordt afgesloten met een  clubavond in samenwerking met één van de Zeeuwse poppodia.

Uiteraard houdt de organisatie van Popaanzee rekening met aanpassingen aan het traject vanwege de maatregelen rondom het corona-virus.