skip to Main Content

MEN wint tweede voorronde Spectra

Op vrijdag 18 november vond de tweede voorronde van Spectra plaats in Podium De Klomp in Ovezande . De voorronde werd gewonnen door de Walcherse formatie MEN.

De andere deelnemers aan de voorronde waren Bram, Band Be Four You en DoMi. De special act deze avond was OSKI. De publieksprijs werd gewonnen door Band Be Four You. Hiermee gaan beide bands door naar de halve finale van Spectra. De jury op deze avond bestond uit Daniël Sanderse en Jarmo Lopulissa.

MEN
Na een spontane jam in de zomer van 2020 van toetsenist/zanger Sep Sassenburg en drummer Tim de Jonge besluiten deze dan 11 jarige jongens op zoek te gaan naar een bassist en gitarist om een band te vormen. Ze komen op het spoor van de twaalfjarige gitarist Gernando Dorleijn en een paar weken later voegt bassist Sem Jakobsen zich bij de band. MEN start als coverband. Tijdens de coronaperiode schrijven ze hun eerste eigen lied: ‘Come Dancing’. Nu maken ze catchy poprock liedjes.

Band Be Four You
In 2016 ontstaat deze band als akoestisch duo met zangeres Beaudien Vielvoije en gitarist Jona Oosterhof. In korte tijd groeit de band uit tot het vijfkoppige Band Be Four You, die graag pop en rock nummers spelen. Naast covers maken ze ook eigen muziek. Ze traden op bij Winterwave en jaarlijks geven ze een benefietoptreden voor Stichting Jens, die geld inzamelt voor kinderen met het Pitt Hopkins syndroom.

Foto: Joris van Moort