skip to Main Content
Femke Bun door Nyré Tiessen

Femke Bun naar Grote Prijs van Nederland

De Grote Prijs van Nederland, de landelijke popcompetitie, heeft vandaag de namen bekend gemaakt van acts die doorgaan naar de halve finales op 28, 29 en 30 maart. De selectieprocedure van deze 34e editie van de Grote Prijs zag er iets anders uit dan voorgaande jaren. 

Grote Prijs van Nederland X PopNL
Door een samenwerking met PopNL aan te gaan, hebben verschillende acts uit heel het land direct een plek in de halve finales weten te bemachtigen. Deze acts zijn afgevaardigd door de leden van PopNL, als meest belovende act van de desbetreffende provincie, regio of grote stad. Popaanzee is als Zeeuws popkoepel lid van PopNL en mocht een act afvaardigen.

Zeeuwse Belofte
Alle winnaars van de regionale bandcompetities Spectra, PodiumZ, Steenworp en Regioruis spelen ieder jaar op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen voor jury en publiek en daaruit wordt De Zeeuwse Belofte gekozen. Dat was in 2018 de Zeeuws Vlaamse singer songwriter Femke Bun. Als meest belovende act van Zeeland stroomt zij direct door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer Songwriter. Andere categorieën van De Grote Prijs zijn Hiphop en Bands/Electronics.